Természetvédelem, madármegfigyelés, természetfotózás.

Természetvédelem, madármegfigyelés, természetfotózás.

2013. 02. 17.

A pirkadat a leskunyhóban köszöntött minket Angival. A tegnapi napsütéses, szinte már kellemes hőmérsékletű időhöz képest ma borult, télies nap fogadott minket. Bár belegondolva milyen is lenne, hiszen  még február van.
A hóréteg a kunyhó előtt még szépen tartja magát, az éjjeli fagynak köszönhetően eléggé össze is állt, így a hó tetejére kikerülhetett a még novemberben talált, azóta lehibernált mezei nyúl tetem. Kissé érdekes pozícióban dermedt meg a nyuszi, így a sej-hajával a kunyhó felé tudtuk csak felajánlani a madárvilágnak, egy kis disznófaggyúval mellékelve.
Délelőtt folyamán egy-egy szajkó érkezett a faggyúra néhány széncinke társaságában, ölyvet és más ragadozót sajnos még a környéken sem láttunk.
Kora délután érkezett két holló, nekik is legalább annyira örültünk, de sajnos csak pár percig maradtak, azért jól körbesétálgatták és röpködték a les előterét, mielőtt valami fontos dolguk akadván tovább álltak.
Egy házi macska sétált még be a kunyhó elé, majd miután a nyúltetemet meglátva meglepődve megtorpant,  megfordult és majdnem besétált az ablakon keresztül...
Miután a borult időnek köszönhető amúgy is kevés fény kezdett csökkenni a délután második felében, kényelmesen összepakoltunk és hátrahagytuk a leshelyet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése