Természetvédelem, madármegfigyelés, természetfotózás.

Természetvédelem, madármegfigyelés, természetfotózás.

2013. 12. 14.

Rövid látogatást tettünk délelőtt a Kispodárpusztai-halastónál. A tavon és környékén szép számban voltak nagy kócsagok és szürke gémek, a vízen nagy csapat tőkés réce, kárókatona, néhány búbos vöcsök és négy sztyeppi sirály tartózkodott. A töltés mentén jégmadár, függőcinegék és nádi sármányok mutatkoztak. A borult, párás időben nem sokat időztünk itt.
Visszatérve a sorompónál hagyott autóhoz, kis csapat nagy liliket vettünk észre a közeli kukorica tarlón,  két holló környékezte őket, óvatos mozdulatokkal sétálgattak körülöttük. Sérült libára gondoltunk a csapatban, ezért elkezdtünk közeledni feléjük a szántóföldön keresztül. A hollók hamar elreppentek, azonban a ludak meglepően nyugodtan viselkedtek, nyakukat nyújtogatták ugyan, de nem menekültek fejvesztve.
Kis kupac földhalmok és egy gödör volt köztünk és a madarak között - ez egyébként egy beásott lőállás volt korábban libavadászok számára - így Angival óvatosan arra vettük az irányt. Sikerült beosonnunk a mélyedésbe, így gyenge fényekben ugyan, de pár kép születhetett a fél tucat plusz egy libáról. Mielőtt elröppentek, örömmel láttuk, hogy sérült nincs közöttük.

Nagy lilikek (Anser albifrons):




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése