Természetvédelem, madármegfigyelés, természetfotózás.

Természetvédelem, madármegfigyelés, természetfotózás.

2012. 05. 29.

A hamvas rétihéja védelmi tábor alatt Gergely és Imre a területeken bóklászva egy kuvikrevírre bukkantak egy csőtávvezetéknél. Hétfő délután a csapat nagy része hazaindult, így Gergellyel és Csabival alkonyathoz közeledve felkerestük a kuvikokat. 
Elvonuló zivatar után kissé borongós volt az idő, de madarunk fáradhatatlanul hordta a táplálékot a költőhelyre. Estefelé Gergely is elköszönt tőlünk, így Csabival elhatároztuk, hogy másnap hajnalban megpróbáljuk kissé közelebbről lencsevégre kapni a kis baglyot.
Pirkadatra készen álltunk a projekt kivitelezéséhez, azonban elég nagy hajnali pára keletkezett, így kicsit vártunk, majd a hajnalhasadás előtt azért elfoglaltuk a kiszemelt vártahelyeket, álcaháló és terepszínű anyag alá húzódva.
A hajnali etetés után a madár kiült a csővezeték közepére, és nyugodt tollászkodásba kezdett, majd elkezdett szunyókálni. Ezzel nem volt egyedül, mert kollegám is csukott szemmel relaxálva várta az eseményeket. Tökéletes mozdulatlanságban :)
Bő három órás várakozás után aztán kiült a közelünkbe, így készülhetett róla jó néhány felvétel. 
9 óra is elmúlt már, mire a közeli fűzfákra behúzódott nappalozni, így elégedetten elhagytuk leshelyünket, hogy végre valami reggelit juttassunk mi is a szervezetünkbe...

2 megjegyzés:

  1. Profi képek Peti!
    Kösz az ébresztést, hogy én is lefotózhattam. A tökéletes mozdulatlanságot meg gyakorolni kell neked is, aztán akkor még jobb képeket alkotsz majd. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszi!
      Azért a Te képeid sem elhanyagolandóak!
      Akkor majd veszek Tőled órákat :P :D

      Törlés